Nu vil Apple sælge mobilabonnementer

Apple som er en af verdens største producenter af mobil - og teknologiudstyr, vil nu sælge egne mobilabonnementer, og bliver derved et teleselskab.

Apples drøm om at kunne styre deres kunder ud til sidste geled, kan nu blive en realitet. Apple er nemlig på nuværende tidspunkt ved, at undersøge mulighederne for at blive et teleselskab, og det betyder, at Apple-elskere nu kan få mobilabonnementer direkte fra Apple.

Ifølge Business Insider er Apple lige nu i gang med forhandlinger i både USA og Europa. I USA er der lige nu konkrete tests i gang, hvorimod forhandlingerne i Europa kun er i indledende forhandlinger.

Ideen fra Apples side er, at de skal blive et teleselskab uden eget netværk. Det er ikke førstegang dette ses. Et godt eksempel er de mange lavprisselskaber i Danmark, der er ejet af større teleselskaber, disse har heller ikke eget netværk. Apple vil derfor købe sig adgang til netværk hos andre teleudbydere i både USA og Europa. Apple gør derfor ikke noget umiddelbart nyt, men at en så stor producent af mobiltelefoner og teknologi vil udbyde egne mobilabonnementer, er et stort skridt på vejen for, at Apple nu kan styre deres kunder ud til sidste geled.

Apple vil derfor fremover komme til at stå for alt, lige fra produktion af hardware og software til mobilabonnementer og alt der høres til. Netop alt det løse, er hvad Apple gerne vil kontrollere yderligere. Apple har tidligere haft uenigheder med teleselskaber om fx. deres "visual voicemail." Med denne vil forbrugeren slippe for en fysisk voicemail, som er meget udbredt i USA. Apple har måtte opgive denne, da teleselskaberne i USA har haft forskellige begrænsninger for internetdeling, og dette gav en uensartet oplevelse for Apples kunder. Apple kan derfor som selvejet teleselskab, helt og aldeles undgå disse uenigheder.

Tidshorisonten for Apple er dog lidt uvis, men ifølge oplysnnger fra folk med indsigt i Apples planer, vil en tidshorisont på 5 år være aktuel før en udrulning som teleselskab kan lade sig gøre.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)