Hvad koster mit data i udlandet?

Der er stor forskel på data-priser alt efter hvor du befinder dig i udlandet. Her i artiklen kan få eksempler på udenlands-data både i og udenfor EU.

Data er som bekendt ikke altid en billig fornøjelse, specielt ikke i udlandet. Det kan nemlig hurtigere blive en dyrere ferie end du havde regnet med, hvis ikke du får tjek på dine data-priser i udlandet. Spørgsmålet er så, hvad koster det?

Nedenfor har vi samlet nogle forskellige eksempler på, hvad det typisk vil koste dig i udlandet, når du bruger forskellige funktioner på din mobiltelefon. Der er også forskel på om du er på ferie i EU eller i lande udenfor EU. I EU er der sat en bestemt grænse for hvor meget teleselskaberne rent faktisk må opkræve pr. MB. Dog er det vigtigt at huske, at dataprisen er faldet de seneste år i EU, og er nu på 1,86 kr. pr. MB.

I EU har der været mange diskutioner om netop priserne på mobiltelefoni, og i år var tænkt som året, hvor priserne helt skulle slettes. Dette kom dog ikke til at ske, da EU styrelsen har besslutte, at udskyde de billige mobilpriser i udlandet til 2016.

Priser på SMS og MMS

 • SMS - Prisen på at sende en SMS fra udlandet og til Danmark er omkring 0,55 kr. til 2,50 kr. Nogle EU-lande som fx. Tyrkiet, Andorra, Bosnien og Ukraine, er ikke med i samme ordning som andre øvrige EU-lande. Derfor afhænger det også af hvilket EU-land du befinder dig i. Dog vil din pris typisk være 0,55 kr. I resten af verdenen koster det 2,50 kr. pr. SMS.
 • MMS - Prisen på at sende en MMS til Danmark fra dit land, afhænger igen af hvor i verden du befinder dig. Sender du din MMS fra et EU-land vil den koste dig 1,19 kr. + din almindelige MMS takst. Har du derfor fri SMS/MMS vil prisen være 1,19 kr. Sender du din MMS fra et andet land udenfor EU, vil det koste dig 10 kr. + den normale nationale MMS-pris der er gældende for dit mobilabonnement.
 • MMS - Prisen på at modtage en MMS i udlandet afhænger udelukkende af hvor du modtager MMS'en, og ikke hvor den er sendt fra. Prisen på at modtage MMS'er i EU er ligeledes 1,19 kr, dog uden tillæg. Det øvrige Europa, som fx. Albanien, Monaco og Serbien har en anden pris, som er på 7 kr. Modtager du en MMS i et land udenfor EU, er prisen også her 10 kr.
 • Tale - Når du ringer til og fra udlandet skal du betale en opkaldsafgift, som er på 0,50 kr. pr. opkald. Ringer du idenfor EU betaler du ingen opkaldsafgift.
 • Tale - Når du ringer og modtager opkald til og fra udlandet, vil der igen være forskellige priser, alt efter om du er i EU eller udenfor EU. Pr. minut vil det koste dig 1,77 kr. at ringe til og fra EU-lande. Øvrige EU-lande som fx. Albanien, Moldova og Vatikanstaten koster 8 kr. pr. minut. I resten af verden vil det koste dig mellem 12 og 24 kr. Det kan variere fra land til land.

Data-priser i udlandet

Når du bruger din mobiltelefon i udlandet til at sende mails, bruge apps og hvad du ellers kunde finde på, så vil priserne ligeledes varier alt efter om du befinder dig i EU eller udenfor EU.

 • Befinder du dig i et EU-land vil prisen på data pr. MB du bruger koste 1,86 kr. Yderligere Europæiske lande som fx. Kosovo, Serbien eller Andorra, vil koste 90 kr. pr. MB du bruger. Er du i lande udenfor EU vil det koste dig mellem 100 og 115 kr. pr. MB.
 • I EU afregnes der pr. 1 KB, hvor der i øvrige lande afregnes pr. påbegyndt 50 KB.
 • Er du i et EU-land, har du en garanteret sikkerhed for ikke, at komme hjem men en uoverskuelig stor regning. I EU er der nemlig en grænse på, at du ikke må bruge mere end 450 kr. Når du har brugt 80% af dette beløb, vil din teleudbyder fra Danmark sende dig en SMS.
 • Hvad kan prisen på at downloade en app i udlandet være? - Hvis du downloader en app der fylder måske 200 KB, og du fx. er i et land hvor det koster 90 kr. pr. MB, her vil der bliver takseret pr. påbegyndt 50 KB. Det vil derfor koste dig 18 kr. i data at downloade appen. Derudover kommer så også appen's egen downloadspris.
 • Hvad kan prisen på at sende en e-mail til Danmark være? - I dette eksempel befinder du dig i EU. Fylder din mail omrking 20 KB, cirka 20 linjer, vil det koste dig omkring 10 øre pr. e-mails du sender. Vær dog opmærksom på at du sagtens kan have flere åbne programmer på din computer der så snart du tænder også anvender data. Det kan være Anti-virus programmer eller andre programmer du har installeret på computeren.
 • Jeg vil gerne læse nyheder fra Danmark på mobilen, hvad kan det koste? - Vi antager du er i et land udenfor EU. Der er sket en stor begivenhed i Danmark, og du vil lige tjekke det hurtigt på din mobil. Nyhedsteksterne har hver en størrelse på 375 KB, og du røg i fælden og har nu downloadet 25 nyheder. Det vil koste dig ca. 100 kr. pr. MB, og her takseres der pr. påbegyndt 50 KB. Det vil altså koste dig omkring 40-50 kr. blot at læse dine nyheder.

Det kan altså hurtigt blive en dyr fornøjelse for dig eller din familie, at være på feire og stadig bruge sin mobiltelefon som i Danmark. Det er derfor en god ide hvis du altid søger efter Wi-Fi hotspots for at komme på nettet. Så længe du er tilsluttet et lokalt hotspot, koster data dig ingenting. Derudover er det også en god ide, at slå dit data helt fra. Dette kan du gøre ved at sætte din mobiltelefon på flytilstand, eller slå data-roaming fra. Du kan også vælge helt at slukke din mobiltelefon, og bare nyde din ferie.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Maj 2022 priser)