Skal du vælge mobilabonnement eller taletidskort?

Hvad er det forskellen på mobilabonnement og taletidskort egenligt er? Og hvornår skal det ene vælges frem for det andet? læs med her og bliv klogere.

Der har tidligere været noget spekulation over hvorvidt det var taletidskortet der var billigst eller om det var mobilabonnementet, når det handlede om lavt forbrug. Derfor har vi her på mobilabonnementpriser.dk svaret på forskellen af de to, men også hvorfor det kan være en god ide at vælge det ene frem for det andet.

Hvad er forskellen?

Taletidskort

Et taletidskort er også det, der af nogle bliver kaldt et "forbrugerafregnet abonnement." Det skyldes at et taletidskort som sådan ikke er et abonnement, og derfor får du heller ingen regning, når du gør brug af taletidskortet. Et taletidskort kan variere, men normal forløber det over 12 måneder, fra ibrugstagelsen. Et taletidskort kan normalt kun bruges til taletid og SMS/MMS. Her betaler du stk. pris. Altså vil du skulle betale et bestemt antal øre eller kr. pr minut du ringer, samt pr. SMS/MMS du sender.

I dag findes der flere forskellige former for taletidskort. Derfor er det hos nogle udbydere også muligt at få taletidskort med data. Her vil du skulle betale et bestemt beløb, for hvert antal data du bruger.

Grunden til du ingen regning får med et taletidskort skyldes, at du bruger af de antal kr. på taletidskortet. I dag er det sådan, at langt de fleste teleselskaber anvender det der kaldes > automatisk optankning <. Det betyder, at du kan indsætte et beløb på fx. 300 kr. på taletidkortet. Når de 300 kr. er brugt op, vil dit teleselskab automatisk optanke dit taletidskort med endnu 300 kr. Beløbet bestemmer du ofte selv.

Det er dog stadig muligt at købe helt almindelige taletidskort, som du blot kan indsætte i din mobiltelefon, med et bestemt antal kroner på, og derefter skal du selv sørge for at tanke det op.

Et mobilabonnement

Et mobilabonnement er noget nær det modsatte af et taletidskort. Et mobilabonnement består nemlig at en fast pakke, som du betaler for hver måned. Netop derfor kan et mobilabonnement kaldes for et abonnement. Pakken på et mobilabonnement består altid af X taletid, X data og X SMS/MMS. Alt efter hvordan mobilabonnementet er skuet sammen, vil taletid, data og SMS/MMS variere. På mobilabonnementerne er det ofte data eller ekstra ydelser der kan trække prisen op eller ned.

Udover den faste pakke, er det i dag også muligt at vælge netværkforbindelse, musiktjenester samt andre tjenester til sit mobilabonnement, dog imod ekstra betaling.

Forskellen

Forskellen på taletidskortet og mobilabonnementet er meget simpel. Med et taletidskort kan du selv styre dit forbrug i kroner og øre. Med et mobilabonnement betaler du for en bestemt pakker, der forhåbenligt er så tæt på dit almindelige forbrug som muligt. Du skal derfor ikke gøre meget selv med et mobilabonnement. Forskellen i dag er også, at du med et mobilabonnement kan få ekstra ydelser, som fri musik, lysbøger osv. Dette er ikke muligt med et taletidskort.

Det skal du vælge

Alt afhænger selvfølgelig af hvilken person vurderingen består af. Dog vil en almindelig gennemsnitsperson, der bruger sin mobiltelefon til opkald, SMS/MMS, tjekke mails, være på Facebook og andre mere eller mindre almindelige ting, altid skulle vælge et mobilabonnement.Et taletidskort er ofte rettet mod ældre elle små børn. For børns vedkommende vil et mobilabonnement dog også altid være at fortrække. Det kommer i sidste ende altid an på personen det drejer sig om, men mobilabonnemetet vil i 9/10 tilfælde være den bedste løsning.

Mobilabonnementet er næsten altid billigst

Priserne på mobilabonnementerne har væet nedadgående de sidste 5 år. Konkurrencen på det danske marked er stadig utrolig skarpt, og netop derfor er priserne på mobilabonnementerne også så billige, at det ikke kan svare sig, at købe et taletdskort for langt de fleste mennesker. Det er i dag muligt at få mobilabonnementer helt ned til omkring 70 kr. og det er næsten umuligt at have et taletidskort der er billigere end det.

Dog kommer det igen kommer det an på personen, men rent teoretisk og gennemsnitmæssigt, vil det i dag ikke kunne svare sig at købe et taletidskort frem for et mobilabonnement. Mobilabonnemenet er derfor den bedste løsning.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)