Populære udbydere

Gratis oprettelse!
4 stjerner
4,3/5 baseret på 21.559 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.159 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Gratis oprettelse!
5 stjerner
4,7/5 baseret på 34.319 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Danmarks mest tilfredse kunder

 • Stærkeste dækning i DK

Skift din fastnettelefon ud med mobiltelefonen

 • Indholdsfortegnelse

  5 punkter

 • Læsetid

  1 minutter

 • Siden er opdateret

  20/05-2022

Har du hørt flere af dine venner, familiemedlemmer eller måske kollegaer snakke om at skifte deres fastnettelefon ud? For der er rent faktisk noget om snakken. Der er nemlig mange penge at spare, hvis du vælger helt at smide din fastnettelefon ud, eller hvis du erstatter den med en mobiltelefon.
Netop derfor har de fleste danskere også fundet ud af, at fastnettelefonen ikke er til meget værdi længere. I dag er det normalt ikke unge par, men derimod den lidt ældre generation som stadig har deres fastnettelefon. Det skyldes om muligt, at det er hvad de er vokset op med. Problemet er bare, at den er dyr i drift, og fastnettelefonen ofte kun bliver brugt af tre til fire personer, som ofte er bedsteforældre, eller familiemedlemmer.

Hvordan kan jeg så spare?

Der er flere grunde til, hvorfor du kan spare på at smide din fastnettelefon ud, eller skifte den ud med en mobiltelefon. Faktisk er din fastnettelefon så dyr i drift, at din teleoperatør kan sidde og vride sig i hænderne hver gang du modtager eller foretager dig et opkald.Dette skyldes at din opkaldsafgift er en helt del dyrere end på almindelige mobilabonnementer. Derudover kan dit fastnetabonnement ofte ende med at være dobbelt så dyrt, som dit almindelige mobilabonnement. Et fastnetabonnement koster nemlig typisk omkring 130 kr. i måneden, men derudover er der takst på hvert minut du snakker i telefon. Denne pris er typisk på nogle øre, alt efter om du ringer fastnet til fastnet, eller om du ringer til mobilnumre fra din fastnettelefon. Gør du det, vil minuttasken ofte være over 1 kr. i minuttet. Du kan altså hurtigt komme af med 200 kr. om måneden for din fastnettelefon. Sidst men ikke mindst så koster oprettelsesgebyret af en fastnettelefon også ofte op mod 900 kr., hvor et mobilabonnement typisk er gratis oprettelse. Netop derfor kan du spare helt op til, eller over 200 kr. i måneden, hvis blot du siger farvel til din fastnettelefon. Det er hørt at nogle familier endda kan spare op i mod 10.000 kr. om året på blot at sige farvel til fastnetabonnementet, alt efter hvor meget de snakker i telefon.

Alternativet

Er du alligevel glad for, at have en eller anden form for fastnettelefon i hjemmet, ja så vil en god løsning være, at skifte fastnettelefonen ud med en mobiltelefon med dertilhørende mobilabonnement. Andre er rigtig glade for lyden i fastnettelefonen, men så vil en mobiltelefon med ekstra skarp lyd også være en mulighed. De fleste nyere mobiltelefoner på markedet, har nemlig markant bedre lydkvalitet end almindelige fasntettelefoner. Nogle af de billigste mobilabonnementer i dag, koster omkring 60-70 kr. Det er alligevel en del billigere, end fastnetabonnementet.
Et andet godt alternativ ville være hvis du eller din familie havde en gammel mobiltelefon fra tidligere brug. Hvis dette er tilfældet, kunne i anvende denne som jeres nye fastnettelefon. Hvis alle i familien blot er klar over, at abonnementet i den kun går til opkald.

For ældre

Ældre mennesker er som oftest ikke særlig glad for store, eller for mange forandringer. Alligevel kan du hurtigt hjælpe din mor, bedstemor eller måske oldemor af med en afskyelig høj telefonregning. Doro mobiltelefoner er en række mobiltelefoner der er rettet mod den ældre generation, og ligner mest af alt en legetøjsmobil. Denne mobiltelefon er til at finde ud af for de fleste. Ældre bedsteforældre bruger også ofte meget tid på at ringe til deres børn eller børnebørn. Dette vil typisk være til deres mobiltelefoner. Ved at have et mobilabonnement, kan den ældre ofte ringe gratis til deres børn og børnebørn. Tricket her er dog, at de alle har samme teleselskab, da teleselskaberne ofte giver deres kunder mulighed for at ringe gratis til hinanden, med samme teleselskab. Er dette muligt, behøves der ikke være mere end 3 til 5 timers taletid inkluderet i mobilabonnementet. Her er det muligt at få mobilabonnementer helt ned til 50 kr. om måneden.
Der er derfor flere muligheder når det gælder alternativer til fastnettelefonen. Dog er vores råd her fra mobilabonnementpriser.dk, at få skiftet fastnettelefonen ud. Smid den endten helt ud og lad din familie og venner vide, at du kun kan kontaktes på mobiltelefonen, eller skift fastnettelefonen ud med en gammel mobiltelefon. Det giver dig en ekstra cafétur eller en lille gave til din børnebørn ekstra i måneden, for ikke at snakke om en ekstra miniferie med familien om året. Der er i dagens Danmark absolut ingen grund til fastnetelefonen, det handler blot om prioritering. Der er nemlig mange penge at spare.

Populære udbydere

Gratis oprettelse!
4 stjerner
4,3/5 baseret på 21.559 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding

 • Bedst til prisen

 • Virker i hele EU

ÆGTE FRI tale
5 stjerner
4,6/5 baseret på 1.159 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Nordens stærkeste netværk

 • Danmarks bedste kundeservice

Gratis oprettelse!
5 stjerner
4,7/5 baseret på 34.319 Trustpilot anmeldelser
 • Ingen binding, ingen gebyrer

 • Danmarks mest tilfredse kunder

 • Stærkeste dækning i DK