Skylder du penge til SKAT?

I marts måned hvert år bliver årsopgørelserne opgjort, hvor vi kan se, om vi skal have penge tilbage eller af med penge. Sådan undgår du et skattesmæk!

I marts måned hvert år bliver årsopgørelserne opgjort, hvor vi kan se, om vi skal have penge tilbage eller af med penge. Det kan både være en glædelig overraskelse, som betyder lidt ekstra penge på lommen ligeså vel, som det kan være det modsatte. Der er altid nogle, som får en grim oplevelse, hvor de skal af med et større beløb til SKAT, og hvis man ikke lige har pengene stående, er det ekstra surt. Samtidig tager de ved med hensyn til renterne, og betaler man ikke det skyldige beløb til den fastsatte dato, kommer der ekstra renter på for hver eneste dag, man ikke betaler. Derfor kan man overveje at låne penge for at kunne betale det skyldige beløb til SKAT. Hvis man overvejer dette, er det dog vigtigt at være opmærksom på låneomkostningerne, da det ikke vil give mening at optage et lån med højere rente, end dem SKAT kræver. Hvis man ikke har råd, bør man derfor altid starte med at tage kontakt til SKAT og høre, hvad de vil anbefale. Ofte kan man få lov at betale beløbet over flere gange, hvis der er tale om et større beløb.

Lav forskudsopgørelsen rigtigt fra starten

Det er super ærgerligt at skulle bruge sine surt opsparede penge på at betale dem tilbage i SKAT, så derfor handler det om, at få lavet sin forskudsopgørelse rigtigt fra start. Det er især vigtigt at få den rettet, hvis der sker ændringer i ens økonomi i forhold til ens indkomst, da opgørelsen automatisk baseres på ens indtægter fra året før. Det sted, hvor det ofte går galt, er, hvis ens indkomst er steget så meget, at man ryger op over grænsen for topskat, da man her kan komme til at skylde SKAT rigtig mange penge. Ligeledes skal man skrive det ind i sin forskudsopgørelse, hvis man f.eks. i forbindelse med køb af hus har fået renteudgifter, som kan trækkes fra, eller man har fået længere på arbejde, hvor man derfor vil få et større befordringsfradrag.

Gæsteindlæg leveret af Mads Hvidberg

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)