Mobilabonnement
Angiv søgekriterier
0 min.
Fri tale
0 MB
Fri data
Fri SMS/MMS
Fri SMS/MMS
closecheck
4G hastighed
4G hastighed
closecheck
Gratis oprettelse
Gratis oprettelse
closecheck
Ingen binding
Ingen binding
closecheck
Musik
Musik tjeneste
closecheck
Streaming tjeneste
Streaming tjeneste
closecheck
Online magasiner
Online magasiner
closecheck
Udlandstelefoni
Fordele i udland
closecheck

Telia og Telenor fusion droppes

Telia og Telenor er nu blevet tvunget til at droppe deres fusion, efter et helt års kamp med EU-Kommissionen og danske Margrethe Vestager. EUs krav var simpelthen så skrappe at det gjorde det umuligt for teleselskaberne at tjene penge i Danmark, udtaler Telias koncerndirektør, der nu er i gang med at se på alternativer.

De to store teleselskaber har dog været ude og meddele at de begge bliver i Danmark. Begge selskaber er så store og så godt inkraveret på det danske marked, at det ville være forkert af dem at trække sig ud af det danske marked, kun på baggrund af at fusionen ikke blev til noget. 

Telias koncernfinansdirektør, Christian Luiga, udtaler til Berlingske "Vi er slået tilbage til udgangspunktet. Vi kunne ikke fortsætte- så ville der ikke være økonomi i det. Vi er ekstremt skuffede, men vi giver aldrig op. Danmark er et kernemarked for os, så vi må se på hvad vi kan gøre."

Fredag morden meddelte de to teleselskaber at Telianor ikke længere blev til noget, efter store uenigheder med EU-Kommissionen, som siden december 2014 har arbejdet hårdt for at få en fusion til at lykkedes. 

Han fortsætter, og udtaler ligeledes "Vi har indgivet flere forslag til EU-Kommissionen og har haft en lang dialog. Hvis vi var gået videre, ville vi have overskredet det punkt, hvor der var tilstrækkelig økonomisk værdi. Derfor er vi nu slået tilbage til udgangspunktet og må se på de strategiske muligheder, som det danske marked byder på."

Begge parter gjorde deres bedste

Han understreger ligeledes, at både Telia selv men også Telenor virkelig har gjort deres bedste. Her henviser han til, at Telenor forslog at sælge deres lavprisselskab Bibob med 140.000-150.000 kunder fra, for at nå til enighed med EU-Kommissionen. EU-Kommissionen har ligeldes haft et krav om, at de to telesleskaber har skullet sælge 15 procent fra, fra deres fælles netværk TT-netværk, og med tiden ændre de 15 procent til 40 procent. 

Christian Luiga udtaler ligeledes til Berlingske "Vi har fremlagt adskillige indrømmelser og forsøgt at skabe en fjerde spiller, som ville få ejerskab i det fælles mobilnet og få en kundebase. Men det var ikke tilstrækkeligt. Jeg vil ikke spekulere i hvad Kommissionen mener, kun sige, at vi ikke kan gå videre. Derfor måtte vi slutte her." 

Det har været en lang og sej kamp for begge telesleskaber, der henholdsvist er nr. to og tre i Danmark, og hver for sig udgør nogle af verdens ti største teleselskaber.

Vi havde glædet os til at se udviklingen med en Telianor, men det er desværre ikke en realitet længere.