Ø…rets mest downloadede Apps

Der er igen i 2016 downloadet rigtig mange apps til vore mobiltelefoner, men hvilke der topper listerne kan du se her

Året, 2016 er slut, og derfor har både Apple og Google publiceret en liste over deres mest downloadede apps i 2016.

Hos Google ser listerne således ud:

Top-apps

 1. Face Changer 2
 2. Lumyer - Photo & Selfie editor
 3. Castbox - Podcast Radio Music
 4. Emoji Keyboard Pro
 5. MSGRD

Mest populære Android-spil

 1. Pokémon GO
 2. Clash Royale
 3. Traffic Rider
 4. Slither.io
 5. Dream Leagure Soccer

For Apples vedkommende er toplisten over iOS-apps samlet på en liste.

Mest downloadede iOS-apps

 1. Pokémon GO
 2. MobilePay
 3. Snapchat
 4. Messenger
 5. Instagram
 6. Facebook
 7. Youtube
 8. Trivia Crack på dansk
 9. Spotify
 10. Google Maps

Som man kan se ved både Apple og Google, fandt sommerens hit ”Pokémon GO” sig en god plads i feltet, og placerede sig som nummer 1. Storhittet fik dog også megen opmærksomhed både fra brugere og medier, og hvis ikke vi selv spillede det, så kendte vi minimum 1, som gjorde.

Men derudover ses der en tydelig forskel mellem typerne af apps, der befinder sig på henholdsvis Google liste over top-apps og Apples liste.

Apples liste består især af ”dagligdags”-apps, der bruges til kommunikation på forskellige platforme såsom facebook, messenger og snapchat samt hjælpemidler i form af MobilePay og Google Maps. Hvorimod Googles liste består af mere ”legende” apps, såsom Face Changer, der giver dig mulighed for at putte forskellige sjove effekter på fotos af ansigter.

Det faktum at facebook er på en 6. plads på iOS-listen og andre sociale medier som Snapchat og Instagram er at finde højere på listen kan være et udtryk for, at brugen af sociale medier forandrer og udvikler sig. Det er især de unge, som er de største brugere af smartphones og apps hertil, og det er i dag en stor trend i at bruge snapchat som kommunikationsform samt Instagram er blevet den nye portal til at vise, hvad man går og laver, frem for at opdatere sin facebookstatus. Derudover har Youtube stadig en høj placering, selvom mange i dag bruger Spotify som musiktjeneste i stedet for og ser sjove videoer på sin facebook-feed. Men den stadig store brug af Youtube kan skyldes fremkomsten af Vloggere på Youtube frem for de gængse blogs, der består af skriftligt materiale.

De fleste af os, har formentligt mange af de nævnte apps på sin smartphone, hvilket jo også er årsagen til, at de netop kan være de mest downloadede apps - fordi de er velfungerende og bruges i stor stil af verdens befolkning.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)