Antallet af mobilabonnementer stiger ikke længere

Statistikken siger nu at der sker en negativ udvikling i antallet af mobilabonnementer på markedet og dermed færre valgmuligheder for forbrugerne

Det har i lang tid været meget uoverskueligt, at vælge mellem mobilabonnementer. Det skyldtes blandt andet, at der har været ufattelig mange mobilabonnementer at vælge mellem - og antallet har i flere år været stigende. Det er det ikke længere, ser det ud til.

Energistyrelsen har udgivet en statstik over danske mobilabonnementer, hvori det fremgår at der var færre mobilabonnementer med tale i andet halvår af 2016, end i andet halvår af 2015.

Helt præcist var der i første halvår af 2015 7.079.000 abonnementer med tale, hvortil der i andet halvår af 2016 var 6.985.000, hvilket svarer til et fald på 1,3 procent.

Hvis man udelukkende forholder sig til taletidskort, var der et fald på 18,1 procent. Det er der muligvis flere forklaringer på, hvortil en af dem kan være, at mobiludbydere ikke satser på løsninger som taletidskort i lige så høj grad som tidligere.

Men ikke alle løsninger har en faldende tendens for tiden. Mobilabonnementer, som er dedikerede dataløsninger, er steget i perioden fra andet halvår af 2015 til andet halvår 2016. Helt nøjagtigt er denne type af abonnementer steget med 5,5 procent, svarende til at der nu er 1328.000.

Ser man på alle typer af mobilabonnementer er der også et fald. Der er i andet halvår 2016 0,3 procent færre mobilabonnementer. Hvis vi sætter det lidt i perspektiv, og ser på det i en periode på ti år, viser statistikken at der har været en markant stigning, som nu er stoppet.

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen, at stigningen på mobilabonnementer måtte have en ende på et tidspunkt. I første halvår 2015 var der flest mobilabonnementer, nemlig 8,4 millioner. Niveauet lige nu er omkring 8,3 millioner og er det laveste siden første halvår 2014. Og er faktisk nøjagtigt det antal, der var i andet halvår 2012.

I Danmark er der i andet halvår 2016 144,6 millioner mobilabonnementer pr. 100 indbyggere, hvilket må siges at være en pæn portion.

Det kan vist godt siges, at der ikke ligefrem mangler mobilabonnementer i Danmark - heller ikke selvom antallet falder.

Vi er endvidere dygtige til at bruge vores mobilabonnementer. Som det fremgår af Energistyrelsens statistik, blev der i andet halvår 2016 talt i telefon i alt i 6,6 millioner minutter i Danmark. Det er umiddelbart et højt tal, men der er faktisk et fald på 0,9 procent i forhold til andet halvår 2015. Ikke kun taletid gør vi os mindre i i 2016, også sms bliver der sendt færre af, men til gengæld sender vi flere mms’er. Fra andet halvår 2015 til andet halvår 2016 blev der sendt 14 procent færre sms’er og 6,4 procent flere mms’er.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Maj 2022 priser)