Fordele ved taletidskort

Er der fordele ved at anvende et taletidskort frem for et abonnement eller er taletidskort blot et levn fra fortiden?

Taletidskort - er det blot et levn fra fortiden, eller er der rent faktisk stadig fordele ved at benytte sig af dem? For langt de fleste, kan et taletidskort ikke betale sig, men der findes stadig en række fordele ved dem.

Mobilpakker og indhold

De fleste mobilpakker har i dag inkluderet fri sms, mms, en vist antal timers tale og en mængde data, og er derfor fint egnet til personer, som bruger telefonen moderat eller meget. Hvis du ikke er i den kategori, kan det være en fordel at overveje taletidskort. Først og fremmest slipper du for at betale et månedligt abonnement, når du har et taletidskort. Du kan således nemt justere dit forbrug, og hvis du bruger for måske 100 kroner den ene måned og 400 måneden efter, er det det, du betaler for. Dog er taksterne som regel højere med taletidskort, fremfor hvis du har et almindeligt mobilabonnement. Derfor skal du være rimelig opmærksom på dit mobilforbrug, hvis taletidskortet skal komme dig til gode.

Er der fordele ved taletidskort?

En fordel ved taletidskort er, at du slipper for ekstraregninger. Du kender måske, at have opbrugt al din taletid, og får en ekstraregning, som du ikke lige havde regnet med. Med taletidskort lukkes der for udgående opkald, og du slipper således for nogen former for ekstraregninger. Det er især en fordel for børn eller unge, hvis forbrug har brug for at blive reguleret lidt. Der findes dog flere mobilselskaber, som har en service der indebærer at der lukkes for udgående trafik når der er nået en vis grænse. Det er en såkaldt børnesikring.

Data og taletidskort

Der findes i dag flere forskellige udbydere til taletidskort, og der er derfor også forskellige priser. Når du køber et taletidkort for første gang, vil der være et simkort og en guide til at komme i gang. Det er derfor tilstrækkeligt at købe en startpakke, for at komme i gang med brug af taletidskortet. Herudover kan der købes data til dit taletidskort, så selvom du bruger din mobiltelefon til at gå på nettet, kan det sagtens lade sig gøre med et taletidskort.

Taletidskort og udlandstelefoni

Hvis du skal til udlandet, kan det også være en fordel at købe et taletidskort der. På den måde kan du slippe for høje gebyrer, der kan være når du tager et dansk mobilabonnement med til udlandet. Dog har de fleste teleskaber i dag billig udlandstelefoni, så det er værd at undersøge inden du begynder at købe taletidkort i udlandet.

Eftersom der findes flere forskellige udbydere af taletidskort, er der også stor variation i priserne. Det er altid en god idé at overveje hvad du bruger din mobiltelefon til, og dermed hvilket behov, du reelt set har. Ringer du i en time om måneden, og går ofte på nettet, skal du finde et taletidskort med billig data inkluderet, og måske ikke så meget taletid eksempelvis.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)