Forskere mener, at 5G kan være en ulempe for miljøet

Danmark er blevet det nye testland for 5G, hvorfor vi i løbet af dette år vil få adgang til 5G flere steder i landet. Dog mener Rådet for Helbredssikker Telekommunikation, at 5G er en ulempe for miljøet

5G bør ikke udrulles i Danmark

Rådet for Helbredssikker Telekommunikation forklarer i en pressemeddelelse, at 5G ikke bør udrulles i Danmark. De har nemlig fundet ud af, at 5G kan være en stor ulempe for miljøet. Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen er flere gange blevet advaret om dette, men dette ser ikke ud til, at have haft nogen indflydelse på udrulningen her i landet. Men hvad viser forskningen om 5G, og hvordan kan det have konsekvenser for miljøet? 

Disse konsekvenser kan 5G have for miljøet

Det er allerede blevet påvist, at 5G kan have flere konsekvenser for miljøet. Eksempelvis kan det have en konsekvens for både dyre- og plantelivet. Især insekter bliver påvirket af 5G på grund af den elektromagnetiske stråling. Det vil sige, at nogle af disse insekter ikke kan finde tilbage til deres bo. Ifølge forskningen kan dette betyde, at hvis der ikke er lige så mange insekter i landet, så kan det også have en konsekvens for, hvor mange fugle vi har i landet.  Udover dyrelivet, så kan 5G også have en indvirkning på plantelivet i Danmark. På grund af påvirkningen af insekter og fugle, så kan det betyde, at planterne ikke bliver bestøvet. I sidste ende viser forskningen, at dette kan føre til, at økosystemer går nedenom og hjem, hvorfor man endda endnu ikke er helt sikker på, hvor store konsekvenserne rent faktisk kan ende med at være.

Flere er imod 5G

Der er allerede flere mennesker i verdenen, der er imod udrulningen af 5G på baggrund af de konsekvenser, det kan have for vores planet. Der er eksempelvis lavet en appel fra både forskere samt andre mennesker, der mener, at 5G ikke skal kunne findes hverken her på jorden eller i rummet. Der er i alt lavet to forskellige appeller, hvor den ene har underskrifter fra 20.000 mennesker, hvorimod den anden appel har underskrifter fra hele 48.000 mennesker fra rundt omkring i verdenen.

5G er klassificeret som en ny trussel for miljøet

I trådløs teknologi bliver der anvendt radiofrekvent elektromagnetisk stråling, der er en miljøafgift ifølge Europarådet. Derudover har EU Kommissionen også udpeget 5G som værende en af de nyeste trusler for miljøet. Derfor mener flere forskere, at der skal findes mere information i forhold til de mulige konsekvenser og trusler, inden man går i gang med at udrulle 5G både på landjorden samt i rummet.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (December 2021 priser)