Hvad er forskellen på hemmeligt og skjult nummer?

Hemmeligt nummer eller skjult nummer - hvad er forskellen? Læs mere omkring dette her.

Måske har du været ude for, at skulle tage stilling til, om du vil have skjult nummer eller hemmeligt nummer og ikke har kunnet gennemskue hvad der er hvad. Hvis du har oplevet denne frustration, er du ikke alene. Derfor kommer vi her med en forklaring af hvad henholdsvis hemmeligt nummer og skjult nummer er.

Hvis du har hemmeligt nummer, står dit nummer ikke i telefonbogen. Din adresse og dit navn vil være oplyst, men dit telefonnummer vil være hemmeligt. Hvis nogen kontakter 118 for at få dit telefonnummer, vil det heller ikke blive oplyst. Din mobiludbyder er dog forpligtet til at oplyse dit nummer, hvis alarmtjenesten eller lignende beder om det. For at få hemmeligt nummer, skal du kontakte din mobiludbyder. Hos de fleste mobiludbydere kan du selv logge ind på selvbetjeningen og tilmelde eller framelde hemmeligt nummer. Du skal dog være opmærksom på, at der vil gå en periode inden hemmeligt nummer træder i kraft når du tilmelder det. Det vil der gøre, fordi du allerede er registreret i offentlige registre og telefonbøger, og de bliver ikke slettet idet du tilmelder hemmeligt nummer.

Skjult nummer betyder at dit telefonnummer ikke bliver vist når du ringer nogen op, men du vil stadig være til at finde i telefonbøger og offentlige registre. Du kan vælge skjult nummer hos din mobiludbyder, men på langt de fleste mobiltelefoner, kan du også selv slå det fra eller til.

For at slå skjult nummer til på en iPhone, skal du ind i Indstillinger, Telefon, vælg Vis mit nummer og slå det fra eller til som du ønsker.

På en Android telefon skal du ind i Indstillinger, herefter Opkald, vælg så Yderligere indstillinger og dernæst Opkalds-id og her kan du så vælge Skjult nummer eller Vis nummer. Hvis du har en Windows telefon skal du også åbne Indstillinger, herefter skal du til højre og vælge Applikation, vælg så Telefon og Vis mit opkalds-id. Hvis du vælger skjult nummer, skal du være opmærksom på, at dit nummer stadig vil blive vist hvis du sender beskeder. Det er altså udelukkende ved opkald, at dit nummer er skjult.

Vælger du at have hemmeligt nummer, men ikke skjult nummer, vil dit telefonnummer blive vist, når du foretager opkald. Vælger du både at have hemmeligt nummer og skjult nummer, vil du ikke være til at finde i telefonbøger eller offentlige registre og når du ringer til nogen, kan de ikke se dit telefonnummer, men der vil i stedet stå enten ”skjult nummer” eller ”ukendt”. Hvis du ikke vælger noget, vil dit telefonnummer både være tilgængeligt i telefonbøger, offentlige registre og være synligt når du ringer nogen op.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)