Mobiltelefoni i udlandet

Det var tidligere meget dyrt at bruge mobilen i udlandet , men EU kommisionen har nu forlangt taksterne nedsat og det kan betyde en del for forbrugerne

Prisen for telefoni i EU ændres

Det har førhen været meget dyrt, hvis man tog sin mobiltelefon med til udlandet og brugte den mens man var på ferie, forretningsrejse eller andet. Men med tiden og konkurrencen på markedet, bliver priserne gradvist lavere og lavere. I hvert fald når man rejser inden for EU’s grænser. Allerede i april 2016 faldt priserne på roaming og udlandstelefoni betydeligt fordi EU-kommissionen havde dikteret det. Det betød helt konkret, at teleselskaberne før april 2016 måtte tage 1,76 kroner i minuttet, 55 øre pr. sms og 1,86 kroner pr. MB når telefonen blev brugt i udlandet. Efter april blev priserne sænket, og nu må de danske teleselskaber tage op til 46 øre pr. påbegyndt minut i tale, 18 øre pr. sms og 46 øre pr. MB data. De nye priser er altså en del mindre, end de hidtil var. Alligevel kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at bruge telefonen i udlandet, hvis man bare bruger løs, ligesom man måske ville gøre hjemme i Danmark. Heldigvis er der i dag mulighed for, at få et mobilabonnement med fri eller i hvert fald meget billig mobiltelefoni og roaming i udlandet, og det er faktisk noget, de fleste teleselskaber tilbyder.

Hvilke muligheder er der for udlandstelefoni

Hos 3 kan du eksempelvis få 3LikeHome, som giver mulighed for frit at bruge mobiltelefonen i 28 forskellige lande verden over, dog kun op til 10 GB om måneden. Hos Yousee kan der tilkøbes Rejseklar EU, som giver fri tale, fri sms og mms samt 100 MB data pr. måned til danske mobilnumre. Hertil kan der billigt tilkøbes mere data, hvis det er nødvendigt. Også Telia tilbyder en tillægstjeneste, så telefonen kan bruges i udlandet, nemlig Telia Roam Like Home Europa, herudover kan der også vælges andre tjenester såsom HBO og Storytel. Telenor tilbyder fri tale, sms og mms, men ikke data. Her kan der alligevel bruges 200MB data pr. dag, hvorefter der betales et dagligt beløb. YouSee tilbyder også et abonnement med inkluderet tale og 100 MB data i forskellige EU-lande. Hos CallMe kan du også frit vælge udlandstelefoni til stort set alle abonnementer, tjenesten hedder Just Like Home. Sidstnævnte bliver Telmore, som tilbyder en tillægspakke til alle abonnementer, hvor forbruget afregnes i henhold til den mængde taletid, der er i den mobilpakke, man i forvejen har. Hertil kan man tilkøbe yderligere data til brug i udlandet. I flere tilfælde skal man slå udlandstelefoni til inde på mobilselskabets hjemmeside inden det gælder, og derfor er det en god idé at være opmærksom på dette inden man rejser, da man ellers ikke vil kunne gøre brug af hverken internet eller mobiltelefoni når man er ankommet til sin destination.

Den gradvise nedtrapning skal ende ud i fuldstændig fri udlandstelefoni. Det handler både om penge, men også i høj grad om at fjerne de forhindringer, der er til stede på det digitale marked, har EU-kommussionens næstformand, Andrus Ansip udtalt til jp.dk. I løbet af 2017 vil alle udlandsafgifter således fjernes helt, og herefter er det helt slut med store ekstraregninger, efter man har rejst til udlandet.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)