Nu går 5G-netværk i luften i Danmark med de første master

Nu er der blevet opsat master med 5G i både København og Aalborg.

Telenor og Telia har opsat 5G-master i Danmark

Både Telenor og Telia har opsat 5G-master i flere dele i landet. Her er der naturligvis tale om de to store byer København og Aalborg. Disse bliver derfor de to første byer, hvor 5G bliver aktiveret. Dette er en fordel for dig, hvis du længe har glædet dig til at afprøve 5G. Men hvor er de forskellige master så henne i de pågældende byer? I Aalborg har Telenor valgt at sætte stikket i på en enkelt mast. Denne mast kan findes på Skelagervej. I København kan masten findes på vejen Holmbladsgade, hvor Telia har valgt at have den første mast med 5G. Disse master er dog ikke endegyldige, da det blot er en test. Både Telenor og Telia har nemlig fået en midlertidig prøvefrekvens på 3,5 GHz, der kan anvendes til hurtige hastigheder på helt op til 1 Gbit/s. Disse frekvenser må dog først blive anvendt kommercielt til næste år – altså i 2020. 

Hvad skal Telenor og Telia bruge 5G-masterne til?

Både Telenor og Telia har meldt ud, hvad de skal anvende masterne med 5G til. Mens Telenor forklarer, at de ønsker at bruge 5G-masten til at teste internet med høje hastigheder til både mindre virksomheder og private, vil Telia have alle de private i højsædet.  De ønsker derfor begge to, at bruge disse master til at lave tests samt fokusere på lidt af hvert, så de kan brede det ud til resten af landet, når det er klar til det. Dog er dette ikke helt nyt for Telenor, da de rent faktisk allerede har masser af erfaring med 5G. De har nemlig allerede erfaring med 5G i Norge, hvorfor denne installation rent faktisk er Telenors tredje. Det er derfor ikke helt nyt for dem at gå i gang med dette projekt i Danmark. 

Hvornår bliver hele landet dækket med 5G?

Det er endnu ikke fastsat helt endegyldigt, hvornår hele landet bliver dækket med 5G. Dog har TDC meldt ud her for et par måneder siden, at de regner med, at hele Danmark bliver dækket med 5G til næste år. Helt specifikt har de sagt, at Danmark bliver dækket med 5G i hele landet inden udgange af selve 2020. Dog er der mulighed for, at nogle testkunder kan få adgang til 5G hos TDC her til efteråret. Vi må derfor bare vente og se, hvad der kommer til at ske med 5G samt hvornår det bliver en realitet for hele landet.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Oktober 2021 priser)