Ting du skal vide om udlandstelefoni

Mobiltelefoni og specielt dataforbrug i udlandet kan hurtigt blive en rigtig dyr fornøjelse og derfor skal du altid undersøge hvordan dit abonnement virker

Hvis du snart skal til udlandet eller bare gerne vil vide mere om udlandstelefoni, så er du kommet til det rette sted. Vi har fundet de bedste råd til dig, der skal bruge telefonen i udlandet. Læs med her hvis du vil vide meget mere om udlandstelefoni.

Det bedste du kan gøre

Helt generelt er det altid en god idé at have styr på dit teleselskabs takster, inden du rejser afsted på ferie. Der kan sagtens være forskel på mobiloperatørernes takster (og hvordan de takserer), hvorfor det er vigtigt, at du har styr på dette, inden du tager afsted og lystigt bruger din mobil i udlandet. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du bruger løs uden at tænke på regningen. Derudover skal du også altid huske på, at hvis du tænder og bruger din mobiltelefon i udlandet, så vil du blive registreret på det netværk. Det betyder, at du vil blive takseret efter den udenlandske takst, hvilket som regel ikke er helt billigt, hvis du befinder dig et sted udenfor EU.

Vær opmærksom på din telefonsvarer

Hvis du rejser udenfor EU, så skal du være opmærksom på din telefonsvarer. Hvis den er slået til, så vil opkald til din telefon ryge direkte ind på din telefonsvarer. Det kan ende med at koste dig dyrt, hvis du er udenfor EU. Her vil du nemlig blive opkrævet for ikke blot et, men hele to opkald på en gang. Hvis du har en telefonsvarer på din mobiltelefon, er det en god idé at slå den fra, inden du tager afsted på ferie. Dog skal du kun sørge for at gøre dette, hvis du rejser udenfor EU. Hvis du bliver i EU, så vil det ikke koste dig ekstra.

Tænk over dit dataforbrug

Data i udlandet er ikke billigt, derfor skal du huske at være opmærksom på dit dataforbrug. Prisforskellen fra teleselskab til teleselskab og land til land kan være meget stor, hvorfor det er værd at undersøge, inden du tager afsted. Det bedste er slet ikke at bruge data i udlandet (medmindre du befinder dig indenfor EU, hvor data ofte er inkluderet med i dit mobilabonnement), da du på denne måde ikke vil komme hjem til en meget dyr regning. Men hvis du har behov for at bruge det, så gør det så hurtigt som muligt og husk at slå det fra igen bagefter.

Tænd og sluk din telefon når du er hjemme igen

Der er før hørt historier om folk, der ikke har slukket og tændt deres telefon efter hjemkomst, hvor telefonen er blevet forvirret og ikke kan finde ud af, hvad for et netværk, det skal registrere sig på. Derfor er det altid en god idé, hvis du slukker din telefon, når du er hjemme i Danmark igen. På denne måde kan telefonen registrere sig tilbage på det danske netværk, og du behøver ikke være bekymret for, at din telefon stadig er fanget på det udenlandske netværk.

Hvor meget kan du spare på dit mobilabonnement?

Siden 2014 har vi på MOBILABONNEMENTpriser.dk hjulpet danskere med at finde det bedste og billigste mobilabonnement på markedet. Måske vi kan hjælpe dig også?

Sammenlign mobilabonnement priser på kun 2 min og beregn nemt din årlige besparelse via vores søgemaskine.

Start søgning (Maj 2022 priser)